Jadłospis

MENU

 

Poniedziałek 26.10

Obiad:

Zupa: Kalafiorowa z koperkiem na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Spaghetti bolognese (z łopatki wieprzowej), kompot (1,3)

Wtorek 27.10

Zupa: Barszcz czerwony na wywarze wieprzowym z ziemniakami (zabielany) (7)

Danie główne: Bogracz z indyka z warzywami (marchewka, papryka, ogórek kiszony, kukurydza), ryż, kompot (1,3,7,10)

Środa 28.10

Zupa: Krem z zielonych warzyw z grzankami maślanymi (zabielana) (1,7)

Danie główne: Kotlecik jajeczny, ziemniaki, buraki, kompot (3,7,1)

Czwartek 29.10

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowo-warzywnym z kaszą jęczmienną, marchewką i zieloną pietruszką (niezabielany) (1,9)

Danie główne: Duszona rolada wieprzowa z warzywami, sos pomidorowy (zabielany), ziemniaki, surówka
 z kapusty pekińskiej, kompot (1,7)

Piątek 30.10

Zupa: Jarzynowa na wywarze drobiowym (zabielana) (7,9)

Danie główne: Naleśniki z białym serem i brzoskwinią (2szt), kompot (1,3,7)

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

Alergeny w żywności:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mh/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktó w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.