Jadłospis

MENU

 

 

 

Alergeny w żywności:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mh/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktó w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.