Jadłospis

MENU

Poniedziałek 14.12

Zupa: Jarzynowa z makaronem na wywarze drobiowym (zabielana) (1,3,7)

Danie główne: Potrawka z kurczaka z warzywami (marchewka, zielony groszek, kukurydza), ryż,  kompot (1)

Wtorek 15.12

Zupa: Blendowana zupa brokułowa na wywarze warzywnym z grzankami (zabielana)  (7,1)

Danie główne: Filet panierowany, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem, kompot (1,3,7)

Środa 16.12

Zupa: Ziemniaczano-pietruszkowa na wywarze warzywnym (zabielana) (7)

Danie główne: Makaron z sosem serowo-truskawkowym (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

Czwartek 17.12

Zupa: Pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem i marchewką (zabielana) (7)

Danie główne: Pieczeń z szynki wieprzowej, sos pieczeniowy, kasza gryczana, surówka z marchewki
 z selerem, kompot (1)

Piątek 18.12

Zupa: Ogórkowa na wywarze drobiowym z kaszą kuskus (zabielana) (7)

Danie główne: Kotlet jaglano-rybny z sosem greckim (pomidory, papryka, marchewka, pietruszka), ziemniaki, kompot (4,1,3,7,9)

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

Alergeny w żywności:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mh/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktó w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.