Jadłospis

MENU

Poniedziałek 05.04

 

Wtorek 06.04

Zupa: Krem z zielonego groszku na wywarze warzywnym z kiszonym ogórkiem i grzankami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Spaghetti bolognese (szynka wieprzowa, pomidory, papryka, włoszczyzna), kompot (1,3,7)

Środa 07.04

Zupa: Pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Kopytka z musem owocowym, kompot (1,3,7)

Czwartek 08.04

Zupa: Rosół na wywarze drobiowym z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7,9)

Danie główne: Tradycyjny schabowy, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem (na sypko) z masłem i bułką tartą, kompot (1,3,7)

Piątek 09.04

Zupa: Kalafiorowa na wywarze drobiowym z kaszą jaglaną (zabielana) (7)

Danie główne: Flądra panierowana, ziemniaki, surówka colesław, kompot (4,1,3,7)

 

Alergeny w żywności:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mh/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktó w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.