Jadłospis

MENU

 (25.10-29.10.2021)

 

Poniedziałek

Obiad:

Zupa: Grysikowa na wywarze drobiowym z warzywami (1,9)

Danie główne: Naleśniki z wiśniami i serkiem waniliowym (3szt), kompot (1,3,7)

Wtorek

Obiad:

Zupa: Jarzynowa na wywarze warzywnym (zabielana)  (4,7)

Danie główne: Kotlet mielony (wieprzowy), ziemniaki, buraki, kompot (1,3,7)

Środa

Obiad:

Zupa: Ogórkowo-koperkowa na wywarze wieprzowym z ryżem i marchewką (zabielana) (7)

Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot (1,3,7)

Czwartek

Obiad:

Zupa: Rosół na wywarze drobiowym z makaronem i zieloną pietruszką (1,3,7,9)

Danie główne: Duszony filet z kurczaka w sosie porowym (zabielanym), ryż na żółto z marchewką i groszkiem, kompot (1,3,7)

Piątek

Obiad:

Zupa: Pomidorowa na wywarze wieprzowym z makaronem (7)

Danie główne: Paluszki rybne (4szt), ziemniaki, surówka z kapusty białej z brokułem, kompot (4,3,1,7)

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

 

Alergeny w żywności:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mh/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktó w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.